Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. június 27. 14:00

A HERE autói is feltérképezik a magyar utakat

Az Apple után a HERE autói is jönnek és figyelnek.

Egy hónapja adtunk róla hírt, hogy az Apple autói április 15. óta ismét szelik az ország útjait, egészen júliusig bezárólag, de egy másik térképszolgáltató autóira is felfigyelhetnek hamarosan a magyarok. Júliustól a HERE, a német autógyártók konzorciumának tulajdonában lévő térképszolgáltató közleménye szerint „rendkívül pontosan, 3D-ben térképezi fel Magyarország egy részét, hogy a világ legfejlettebb térképét biztosítsa”.  

A HERE autók a Google Street View felvételeket készítő járművekhez hasonlóan, egy a gépkocsi tetején rögzített panorámakamerával fotózzák folyamatosan a környezetet. A legújabb technikával felszerelt autók az útadatokat, így az útburkolati jeleket és a KRESZ-táblákat egyaránt rögzítik, utcaszintű képeket hoznak létre a látványosságokról, az üzletekről, benzinkutakról és éttermekről.

A következő hetekben a HERE autói az ország összes fontosabb útját bejárják, a felmérés nem zavarja a rendes forgalom menetét - köti ki a szolgáltatás közleményében.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A rögzített képek csak az autóban tárolódnak, majd később, titkosított formában kerülnek át egy biztonságos tárhelyre, ezután kezdődik a feldolgozásuk. A képek csak az után lesznek elérhetőek, hogy az arcokat és rendszámokat elhomályosították. Abban a ritka esetben, ha a képen látható személy vagy rendszám felismerhető maradt, egyszerűen jelentheti a problémát a HERE felé az online térképen a “Report Image” linken keresztül.

here

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról