Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. június 21. 14:43

Telepíthető az Android 15 Beta 3

Megérkezett az első platformstabil verzió, amit már nem csak a fejlesztők telepíthetnek.

Aki annyira türelmetlen, hogy nem tud még pár hónapot várni az Android 15 érkezéséig, kipróbálhatja az operációs rendszer napokban kigördült harmadik bétaverzióját, ami már hivatalosan is elérte a platformstabilitást. Innentől kezdve tehát a fejlesztők kezdhetnek alkalmazásokat építeni Android 15-re, mivel már nem várhatók lényegibb módosítások az API-kon.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az új béta számos hibajavítással teszi stabilabbá a rendszert a fejlesztői előzetesek alatt adott visszajelzések után. A javításokon túl további különösebben izgalmas feature-öket nem annyira hoz a kiadás, frissült a Credential Provider, így az Android 15-öt célzó alkalmazások már lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyetlen érintéssel jelentkezzenek be, a korábbi kétlépéses folyamat helyett, és újdonság még az adaptív képernyőzárolási mechanizmus.

Ezután még legalább egy béta verziót fog közzétenni a Google, júliusban érkezik a Beta 4, utána pedig a fejlesztés ütemétől függően valamikor ősszel érkezhet a rendszer teljes fényében. Augusztusban általában pedig még esedékes egy ötödik bétakiadás is.

Az Android 15 Beta 3 már letölthető, és manuálisan telepíthető a támogatott Pixel készülékekre, azaz a Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 8, Pixel 8 Pro, Pixel Fold és Pixel Tablet modellekre, illetve számos más márka (OnePlus, Xiaomi, Vivo, Honor, Lenovo) további modelljeire, a kompatibilis eszközök részletes listája itt található.

Via GSMArena.

a címlapról