Szerző: Koi Tamás

2024. június 20. 14:49

Egyvalamire már biztosan jók a qualcommos PC-k

A PC-piacra minden eddiginél nagyobb átalakulás vár a közeljövőben, a Qualcomm és más, Arm-os processzorbeszállítók megjelenésével pedig búcsúzik a noteszgépek egyik kötelező tartozéka is.

Az egyesek szerint a wintel-korszak végét jelentő arm-os Copilot+ PC-k piacra kerülése sokak fantáziáját vagy éppen emlékezetét indították meg az elmúlt napokban, köztük Paul Thurrott szakújságíróét is, aki a Threads-en anekdotázgatott a minap az új generációs Qualcommos PC-k megjelenése kapcsán.

Thurrot egyszer Terry Myersonnal, a Microsoft akkori, windows-termékvonalért felelős vezetőjével beszélgetett a Qualcommal még évekkel ezelőtt kötött első megállapodások céljáról, mely Myerson szerint leginkább az volt, hogy

végre eltűnjenek azok a ki####ott Intel matricák a PC-kről.

snapdragon_sticker

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A fenti, magasztos célt az új gépekről készült első fotók alapján sikerült elérni, bár a matricákhoz úgy tűnik, a Qualcomm is ragaszkodik, ami nem csoda, hiszen az Intel talán eddigi egyik legsikeresebb marketingkampánya volt a logók, illetve az azt ábrázoló matricák bevezetése, melyet egyedül az Apple nem engedett fel a gépeire a két cég másfél évtizedes partneri viszonya alatt.

Via The Verge.

a címlapról