:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. június 20. 13:00

Véget vet a YouTube a VPN-es előfizetői trükközésnek

Az adblockerek után az olcsóskodást sem tűri meg a videómegosztó.

Nem fogjuk ismét leírni, hogy a YouTube minden korábbinál agresszívabb tempóra vált az adblockerekkel szemben, mert meglepő gyakorisággal érkeznek az újabb módszerekről szóló értesülések, az viszont most érdekes, hogy már a reklámmentes élményt legálisan ígérő előfizetés sem lehet akármilyen, akárhonnan.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Felhasználói visszajelzések alapján a YouTube elkezdett leszámolni a VPN-en keresztül vásárolt Premium csomagok használatával is: többen arról számoltak be, hogy egyszerűen a semmiből felfüggesztették vagy letiltották a hozzáférésüket. Az ügyfélszolgálattal kapcsolatba lépő volt előfizetők jellemzően azt a választ kapták, hogy a felhasználó más helyen tartózkodik, mint ahová szól az előfizetése.

Virtuális magánhálózaton keresztül a felhasználók jóval olcsóbban is hozzájuthatnak a szolgáltatáshoz azt kihasználva, hogy a videómegosztó platform globális piacon van jelen, és a prémium csomag ára régiótól függően változik a helyi vásárlóerő függvényében, így VPN-nel adott a lehetőség, hogy olcsóbb régiós tartózkodási helyet állítson be magának az előfizető.

Az Egyesült Királyságban élőknek alapjáraton havi 12,99 fontot kellene fizetniük, helyette egy ukrajnai tartózkodás beállításával mindössze havi 2,3 fontért kaphatják meg ugyanazokat az előnyöket.

A Google egy ideje már próbál ezzel a kiskapuval is leszámolni, mivel Indiában, Argentínában, Törökországban a legalacsonyabb a Premium ára, így 2023 óta indiai hitelkártyával lehetséges csak az online fizetés Indiában. Az újabb szigorítással egyre többeket terel afelé a cég, hogy a régióra érvényes teljes árakat fizessék ki.

Via Phandroid.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.