:

Szerző: Koi Tamás

2024. június 12. 13:59

Kivonul a lakossági piacról a Jabra

A jó minőségű, ráadásul európai fejlesztésű füldugós hangkeltők szerelmesei elmorzsolhatnak egy könnycseppet: kivonul a lakossági szegmensből a Jabra, mely csaknem egy évtizeden keresztül szállított prémium kategóriás fülbe dugható vezeték nélküli headseteket.

A prémium szegmensben tapasztalható versengés túl sokba került a cégnek, ezért felszámolja Jabra Elite és Talk márkanéven forgalmazott lakossági termékekből álló portfólióját a dán GN Audio A/S - jelentette be a gyártó kedden.

Bár a döntés tavaly óta ott lebegett a horizonton - ekkor jelentette be a Jabra, hogy a jövőben kizárólag a prémiumkategóriás termékvonalra fókuszál a lakossági szegmensben -, az időzítés abból a szempontból mégiscsak váratlan, hogy a gyártó gyakorlatilag ugyanezen a napon még bejelentett két új terméket, az Elite 8 Active és az Elite 10 továbbfejlesztett változatait.

jabra_elite_10

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A Jabra a közvetlenül a fülbe helyezhető (in-ear) headsetek mellett meglehetősen széles, elsősorban konferenciahívásoknál és callcenterekben használható vállalati portfolióval is jelen van a piacon, emellett hallókészülékeket is tartalmaz a vállalat termékmátrixa.

A bejelentés a már megvásárolt termékek tulajdonosait nem érinti, a gyártó legalábbis azt ígéri, hogy évekig nyújt terméktámogatást a meglévő eszközökhöz. A Jabra headsetek ezzel együtt sem tűnnek el varázsütésre a boltokból, a meglévő készletek legalábbis a várakozások szerint 2024 végéig kitarthatnak majd.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.