:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. június 12. 11:37

Őrizetbe vették a török felvételizőt, aki AI-jal próbált csalni

Meglehetősen aprólékos módszert dolgozott ki az elkövető, csak sajnos lebukott vele.

Csalásért tartóztatott le egy egyetemi felvételi vizsgán résztvevő diákot a török hatóság, miután a felvételiző meglehetősen egyedi szerkezettel próbált könnyíteni a helyzetén. A vizsgáztatók elmondása szerint az elkövető egész idő alatt gyanúsan viselkedett, végül kiderült, mi állt a látható feszültsége mögött -  átvizsgálás után a rendőrök megtalálták az általa felhasznált tiltott elektronikus eszközöket és őrizetbe vették, a tárgyalásig fogva tartják. Rajta kívül egy másik személyt is őrizetbe vettek, aki a vizsga során segített a csalás kivitelezésében.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A Reuters szűkszavú cikkéből kiderül, hogy a diák aprólékosan megtervezte a rendszert, amihez egy inggombba rejtett kamerát, cipőbélésbe bújtatott routert, okostelefont és fülhallgatót használt. Az inggombba rejtett kamerával továbbítani tudta a vizsgalapon olvasható kérdéseket az internetkapcsolatot biztosító routeren keresztül a képfelismerésre képes AI-szoftvernek. A csalást segítő személy kezelte a telefont, amin a ChatGPT generálta le a megfelelő válaszokat, amiket aztán visszamondott a felvételiző fülhallgatóján keresztül.

Törökországban a vizsgákon való csalás különféle jogi következményekkel járhat, a vizsgaeredmények törlésétől a jogi felelősségre vonásig, amely a csalás súlyosságától és szándékától függően pénzbírsággal vagy szabadságvesztéssel járhat.

Via DailyMail.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.