:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. június 5. 14:42

Eszközön fogja tárolni az utazások adatait a Google Térkép

Biztonságosabbá teszi a keresőcég az Idővonal funkciót.

A Google Térkép évek óta lehetőséget ad rá a felhasználóknak, hogy a Helyelőzmények (hamarosan már Idővonal) funkció segítségével visszanézzék és nyomonkövessék a felkeresett helyeket, városokat, megtett utazásaikat – amennyiben engedélyt adtak rá.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A személyes térkép weben és mobilról egyaránt megtekinthető volt eddig, de a következő hónapok során a cég megszünteti a webes hozzáférést, amivel tervei szerint hatékonyabban tudja majd védeni az érzékenynek számító adatokat. A funkció használóinak az elmúlt napokban kezdték el kiküldeni az értesítéseket a változásról, melynek életbe lépése után az adatok az eszközökön, és nem a felhőben fognak tárolódni.

Felmerül a kérdés, mi történik így új készülékre költözéskor, de biztonsági mentés készítésével a jövőben is lehetőség lesz a helyadatok migrálására a felhő közbeiktatásával. Ezt a mentést titkosítja a Google, így még maga a cég sem férhet hozzá az abban foglalt információkhoz.

A vállalat már tavaly év végén elkezdte tesztelni a megoldást, és a kiküldött értesítések szerint a következő hónapok során világszerte egyre többen látják majd a vonatkozó értesítést, év végéig pedig mindenki számára elérhetetlen lesz a weben keresztüli hozzáférés a személyes térképhez.

timelinedev

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.