:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. június 4. 14:45

Nálunk is indul a Google készülékkereső-hálózata

Értesítést kaptak a magyar felhasználók, egyesek már látják is funkciót.

A Google április elején indította el első körben az Egyesült Államokban és Kanadában új Find My Device (Készülékkereső) nyomkövető hálózatát, amit a következő hónapok során terjeszt ki további piacokra. A több mint egymilliárd Android-eszközt magába foglaló hálózat segítheti hozzá a felhasználókat, hogy egyszerűbben nyomára leljenek elveszett androidos készülékeiknek - és a nyomkövető kiegészítőknek köszönhetően hétköznapi tárgyaiknak is.

A magyar androidos felhasználók a napokban kaptak értesítést arról, hogy „hamarosan” érkezik a szolgáltatás. A cég tájékoztatása szerint a Gyors párosítást használó kompatibilis tartozékokat is lehet majd követni,  amikor nem csatlakoznak az eszközhöz, például a kompatibilis fülhallgatókat és fejhallgatókat, valamint a pénztárcákra, kulcsokra vagy kerékpárokra rögzíthető követőeszközöket.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A cég annyit közölt, hogy az érintettek visszaigazoló e-mailt kapnak 3 napon belül, amint aktiválódik a funkció az eszközükön (amit mi egyébként már használatba tudtunk venni.) A használat természetesen opcionális, így később kikapcsolható a készülék Google-szolgáltatásokra vonatkozó menüje alatt, de addig a webes Készülékkeresőn keresztül is le lehet iratkozni. A funkció előnyeivel minden olyan készülék tulajdonosa élhet, amely legalább Android 9-es operációs rendszer futtat.

Az új Find My Device hálózattal offline állapotban is meghatározható az androidos telefon vagy táblagép lokációja, amit térképen jelez a szolgáltatás. A Pixel 8 és Pixel Pro modellek tulajdonosainak pedig a kikapcsolt állapot, vagy lemerült akkumulátor sem akadályozza már a beazonosítást, amit a Pixel "speciális hardverével" magyaráz a cég.

A keresőcég megoldása hasonló elven működik az Apple eszközeivel használható szolgáltatáshoz: a kompatibilis eszközöket a hálózat más részeiből származó közeli Bluetooth jelek segítségével lehet azonosítani, ami lehetővé teszi a lokáció meghatározását. A keresőcég kiemeli az olyan adatvédelmi intézkedéseket, mint a végpontok közötti titkosítást, valamint a privát helyszínek megjelölésének lehetőségét, ahol nem lesz aktív a készülékkereső funkció.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.