:

Szerző: Koi Tamás

2024. május 30. 14:07

Egy válóper következtében kilőtt az egyik dél-koreai technológiai multi árfolyama

A felek közti megegyezéssel zárult Dél-Korea egyik legnagyobb technológiai holdingjának elnök-vezérigazgatója és az üzletember felesége közti válóper, aminek kivételesen a befektetők is örültek.

Egy cég részvényeinek tőzsdei árfolyamát sok minden mozgathatja, arra viszont viszonylag ritkán adódik példa, amit az egyik legnagyobb dél-koreai technológiai holding, az SK Inc. produkált csütörtökön a tőzsdén:

A vállalat részvényeinek árfolyama egyetlen nap alatt 16%-ot emelkedett, miután a cég elnök-vezérigazgatója megegyezésre jutott a feleségével a köztük zajló válóperben.

sk_chief

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A dél-koreai milliárdos, Tae-won Chey a megállapodás értelmében nagyjából egymilliárd dollárnak megfelelő dél-koreai wont fizet az exnejének, Soh-yeong Rohnak, akivel 2015-ben romlott meg a viszonya, miután Chey beismerte, hogy házasságon kívüli gyereke született.

A keresetet végül Chey nyújtotta be a bíróságon még 2017-ben, a rendkívül hosszadalmas eljárásban pedig többek között felmerült, hogy az SK Inc. felfuttatásához Chey a '90-es években támogatást fogadott el exfelesége apjától, az akkori dél-koreai elnöktől.

Ezt végül a per során nem sikerült bizonyítani, Cheynek pedig az eredetileg kalkulált kártérítési összegnél lényegesen kisebb kompenzációt kell majd fizetnie - elemzők szerint ez vezethetett ahhoz, hogy az SK Inc. befektetői kitörő örömmel fogadták a bíróság döntését.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.