:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. május 24. 14:30

Véget ért a történelem eddigi leghosszabb konzolháborúja

45 év után az Intellivision felvásárlásával tett pontot a küzdelem végére az Atari.

Az Intellivision márka és az Intellivision Entertainment LLC több mint 200 játéka is az Atari tulajdonába került, ezzel pont került a legelső komoly konzolháború végére, ami egészen 1979 óta tartott a két fél közt. A Mattel által kiadott eredeti Intellivision konzol egy teljes évtizeden át az Atari VCS-vel (2600) rivalizált a piacon, mielőtt még a Nintendo és a Sega beléptek volna a ringbe, később viszont a 16 majd 32 bites konzolok megjelenése mindkét cég sikerét beárnyékolta.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Mike Mika, az Atari tulajdonában lévő játékstúdió, a Digital Eclipse stúdiójának vezetője szerint az üzlettel lehetőség adódott arra, hogy egyesüljön a két versenytárs, aminek az Atari, az Intellivision és úgy általánosságban az aranykor rajongói is örülhetnek, hiszen véget ér a rivalizálás.

Az üzletnek nem képezi részét az Intellivision Amico retrókonzol, ami évek óta áll fejlesztés alatt. Az Intellivision Entertainment LLC különálló és újramárkázott cégként folytatja az Amico-n való munkát, és az Atari által biztosított licencet fogja használni az Intellivision játékok kiadásához.  Az eszközt eredetileg 2020-ban szerették volna piacra dobni, amibe beleszólt a koronavírus-járvány, ám mint tavaly kiderült, a cégnek nincs elegendő pénzügyi forrása a konzolok legyártásához.

Az Atari tervei közt szerepel, hogy kiterjessze a régi Intellivision játékok digitális és fizikai forgalmazását, új játékokat dobjon piacra, emellett további lehetőségeket vizsgál az Intellivision branddel kapcsolatban.

Via Engadget.

intellivision

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.