:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. május 17. 14:30

Megnyílik a klasszikus WinAmp forráskódja

Több bejelentéssel jelentkezett a WinAmp-tulajdonos Llama Group.

Kicsivel több mint egy éve tért vissza a legendás Winamp név újjáélesztett szolgáltatásként, ami végül egy teljesen újragondolt termék lett: egy webes lejátszóról  van szó, ami elég nagy ugrás az eredetileg asztali alkalmazásként létező Winamphoz képest. Az olyan alapfunkciók mellett, mint a zenelejátszás, a podcastok és rádióállomások böngészése, a fő újdonság, ahogy a szolgáltatás közelebb próbálja hozni a tartalomkészítőket a felhasználókhoz különféle előfizetéses támogatással és exkluzív tartalmakkal. Még rosszabb, hogy webes lejátszó nem támogatja a helyi fájlok lejátszását, tehát abszolút nem alkalmas arra, amire a rég megszokott és megszeretett régi Winamp.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A Llama Group pénteken bejelentette, hogy július elsején piacra dobja a Winamp platform végleges stabil kiadását, amivel a hosszútávú cél, hogy még az idén 50 ezer, 2028 végéig pedig egymillió művészt sikerüljön toborozni.

Ezen felül közölte, hogy szeptembertől elérhetővé válik az eredeti asztali Winamp lejátszó forráskódja, az érdeklődők feliratkozhatnak értesítésre a FreeLlama oldalán keresztül. A forráskód kiadásával a klasszikus Winamp forkokat kaphat, de kérdéses, hogyan boldogulnak az alternatívák a Wacup (WinAmp Community Update Project) projekt ellen. A Wacup a Winamp korábbi fejlesztője, Darren Owen projektje, amely a program beépülő modulján keresztül a hibák kijavítására és a Winamp 5.66 médialejátszó funkcionalitásának bővítésére szolgál.

A cég abban is reménykedik, hogy a fejlesztők bevonásával az asztali Winamp fejlesztése közösségivé válhat, de természetesen továbbra is megtartaná a kontrollt a szoftver felett.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.