:

Szerző: Koi Tamás

2024. május 17. 13:00

Így terheld túl a csomagautomatádat

Túlterheléses támadás áldozatává vált az egyik legismertebb hazai csomagautomata-hálózat, igaz, ebben az esetben nem elsősorban informatikai jellegű problémáról volt szó és még csak nem is rosszindulatú aktorok álltak a háttérben.

A hazánkban is gomba módra szaporodó csomagautomaták kedvelt áruátvételi lehetőségnek számítanak számos webshop és online piactér vásárlói számára, hiszen kényelmesen, kötetlenül lehet hozzájutni rajtuk keresztül a kisebb és közepesebb csomagokhoz. Aki azonban rendelt már Black Friday akcióban vagy éppen az év végi hajrában ilyen automatába, az bizonyára szembesült a hálózat gyenge pontjával, vagyis

egy csomagautomata-hálózat is képes bedugulni.

Ez történt április második felében és május elején a FoxPosttal is, melyet a Vinted piactér ingyenes szállítási opciója fektetett két vállra az adott időszakban.

Bár a hálózatüzemeltető igyekezett úrrá lenni a helyzeten, végül a Vintedről ipari mennyiségű használt holmit rendelő tömegek kerekedtek felül, súlyos fennakadásokat okozva a hálózat működésében - ez volt az a pont vélhetően, ahol a FoxPost Zrt. elátkozta a napot, amikor leszerződött a litván online piactérrel.

foxpost
leszerelik a foxpost ideiglenes automatáját maglódon (fotó: foxpost)

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A logisztikai cég ma közölte, hogy a túlterheléses hullám levonult, mostantól újra minden a régi kerékvágásban zajlik, és hogy ez ne csak a következő akciós időszakig legyen így, a cég igyekszik bővíteni a hálózatot - már rövid távon 112 új automata létesül, a következő hónapokban pedig több száz új automatát állít üzembe a társaság.

Remélhetőleg ezzel elkerülhetővé válik az a jellemzően a fővárosiakat érintő jelenség is, amikor a FoxPost teljesen önkényesen az eredetileg kijelölt cél helyett egy másik, környékbeli csomagautomatába irányítja a megrendelt termékeket.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.