:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. május 14. 13:15

Búcsút inthetünk a Word idegesítő tulajdonságának

Többé nem veszi át a szövegszerkesztő alapértelmezetten az átmásolt szövegrészletekkel együtt a formázást, alapértelmezés szerint az egyesített  formázás könnyíti meg  a felhasználók dolgát.

Apró, ám annál idegesítőbb problémát orvosol a Microsoft a Word szövegszerkesztőben a felhasználói visszajelzések nyomására, amire nem is tudjuk, miért kellett ennyit várni. A jövőben alapértelmezett beállításá válik, hogy a külső forrásból vagy más dolumentumokból kimásolt, majd szerkesztőablakba beillesztett szöveg nem az eredeti formázást megtartva nyomja szét a dokumentum megjelenését a copy+paste művelet után, hanem alapból automatikusan illeszkedik majd a céldokumentum stílusához. Ez az úgynevezett Merge Formatting, azaz formázás egyesítése mód, amihez eddig külön minden beillesztés alkalmával be kellett állítani, hogy ilyen formában szeretnénk a másolt szöveget a szerkesztőben látni.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az opció megőrzi az olyan kiemelő, strukturális szempontból fontos elemeket, mint a félkövér kiemelés és az aláhúzás, valamint a lista- és táblázatszerkezet, de módosítja a szöveg vizuális jegyeit, például a betűtípuscsaládot, a méretet és a színt - részletezi a Microsoft a 365 ügyfeleknek szánt blogon.

Akinek az eddigi rend volt mégis valamiért szimpatikus, a Word beállításai közt bármikor visszaállíthatja a korábban alapértelmezett Formázás megtartása funkciót. Egyszerűbbé fog válni a  szövegek formázástól teljesen mentes átmásolása is, amihez eddig külön menüt kellett lenyitni. A későbbiekben a  Ctrl + Shift + V (vagy Macen a Cmd + Shift + V) billentyűkombináció lenyomásával formázás nélkül, kizárólag a szöveges tartalmat lehet majd beilleszteni a szerkesztés alatt álló dokumentumba.

Az újítást a 2405-ös (Build 17624.20000) vagy újabb buildet használó desktopos Windows-felhasználók kapják meg, de nincs szó arról, hogy a Mac-felhasználók vagy a weben keresztül elérhető szövegszerkesztőt használók mikor használhatják.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.