:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 5. 14:20

Első helyre repítette a Samsungot a Galaxy S24

A dél-koreai gyártó visszavette vezető helyét az Apple-től a globális okostelefon-piacon, de ehhez az új termékcsalád időzítése is hozzájárult.

Főleg a megjelenési ciklusok ütemezésének köszönhető, hogy a Samsung ismét a világ első számú okostelefon-gyártója, miután meghaladta az Apple részesedését a piacon. Az almás mobilok gyártója tavaly szeptemberben lett globális listavezető az iPhone 15 termékcsalád bevezetekor, majd az egész évre vonatkozó elemzés is megerősítette pozícióját.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A Korea Times szerint azonban a 2024. február végére a Samsung 20 százalékkal uralja a globális mobilpiacot, megelőzve az Apple 18 százalékát. Számszerűsítve az Apple 17,41 millió iPhone-t adott el, míg a Samsung készülékeiből 19,69 millió kelt el. A dél-koreai cég előnyéhez hozzájárult az időzítés is, hiszen februárban kerültek piacra a legújabb Galaxy S24 modellek, amelyekből eddig 6,53 millió darabot adhattak el.

Az új termékek bevezetésének hatását jól mutatja az is, hogy az amerikai piacon januárban a Samsung szelete 20 százalékról 36 százalékra emelkedett, miközben az ünnepi időszak lecsengése után az Apple 64 százaléka 48 százalékra esett vissza.

Összességében azonban az okostelefon-eladások világszerte csökkenő tendenciát mutattak, különösen Kínában. A legfrissebb, 2024 márciusi adatok szerint az Apple még mindig a lista élén állt Japánban, de ez a piac összezsugorodott.

Via AppleInsider.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.