:

Szerző: Koi Tamás

2024. március 4. 14:24

GTA-t futtat az igazi gaming router

Az otthoni routerek és a gaming metszete általában annyi, hogy vannak bizonyos hardverek, amelyek - papíron legalábbis - az online játékok igényeihez lettek optimalizálva, a KittenLabs projektje azonban jóval túlmutat ezen.

A gaming router egy rendkívül megosztó hálózati eszköz legalábbis abban az értelemben, hogy egyesek szerint az egész koncepció úgy ahogy van, parasztvakítás, míg játékosok egy csoportja esküszik rá, hogy a sikerük a hálózati háttér ezen, ügyféloldali komponensén áll vagy bukik.

A KittenLabs számára a gaming router viszont teljesen mást jelent, a csapat ugyanis megépítette az első olyan routert, mely képes - némi szoftveres és hardveres tuning révén - a GTA Vice City futtatására.

03:48
 

_Real_ gaming router - GTA Vice City on a TP-Link router

Még több videó

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Persze a játék nem mai darab (konkrétan 22 éves), de a setup-hoz használt TP-Link TL-WDR4900 sem ma sugározta ez első biteket az éterbe (egy 2013-as modellről van szó). A router hardvere egyébként azért különlegesen alkalmas erre a célra, mivel a PowerPC-alapú processzora képes a 36 bites címzésre és remekül elboldogul a PCIe-n csatlakoztatott különféle eszközökkel.

Ahogy tette jelen esetben is, hiszen a grafikus feladatokat értelemszerűen le kellett passzolni egy AMD Radeon HD 7470-nek. Ezzel párhuzamosan a kernel miatt telepíteni kellett egy OpenWRT-t a routerre, azt megpimpelni egy kis Debian Linuxszal és még néhány szoftveres trükkel, melynek részleteivel most senkit nem untatnánk, és máris kész minden gaming routerek leggamingabbje.

Via KittenLabs.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.