:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 23. 14:46

Álhír terjed a Gmail megszűnéséről

Villámgyorsan terjedt szét a hoax, de kiderült, hogy csak HTML nézet támogatása fog megszűnni.

A különböző közösségi felületeken, köztük az X-en kezdett el terjedni egy hoax, miszerint a Google búcsúzik a Gmail levelezőszolgáltatástól, az ominózus poszt rövid idő alatt majdnem hétmillió embert ért el. A hír azonban ebben a formában egyáltalán nem igaz, sőt, mivel a keresőcég egyik legsikeresebb termékéről van szó több mint kétmilliárd felhasználóval, egy ideig még biztosan velünk marad.

Még kellemetlenebb, hogy a kamuhírt az X termékvezetési fejlesztője Chris Bakke kezdte el osztogatni eredetileg, aki közismerten is nagy troll. Nem sokkal később a Google is reagált, hogy a Gmail bizony marad, de addigra az X már előhozakodott egy új termékkel, és bejelentette az Xmail levelezőt, amiről egyelőre még semmit nem tudni, csak hogy majd valamikor lesz.

kamu

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Morzsányi igazságot azonban tartalmaz a félreértelmezett hír, a manipulált kamulevelet közzétevő posztoló ugyanis egy valós bejelentést szerkesztett át. Februártól a Gmail automatikusan megszünteti az alap HTML-nézet (Basic) támogatását, és minden felhasználónál Normál nézetre (Standard) áll át, tehát csak a csupaszított HTML nézet szűnik meg, mit amúgyis kevesen használnak.

Az alap HMTL nézet a Gmail korábbi verziója, amit azóta sokkal modernebb megoldás váltott fel, ráadásul számos funkció nem is érhető el benne, köztük a csevegés, a helyesírás-ellenőrző, a névjegyek hozzáadás és importálása, illetve a szövegformázási lehetőségek. Főleg olyan helyzetekben hasznos, ha a felhasználó rossz lefedettségű, gyengébb internetkapcsolattal rendelkező helyen szeretné elérni a leveleit mindenféle sallang nélkül.

gmail_html

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.