:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 21. 14:39

Titokban maradhat a telefonszámunk a Signal újításával

A titkosított üzenetküldő elkezdi támogatni a felhasználóneveket, de a regisztrációhoz természetesen továbbra is kell majd a telefonszám.

A következő hetekben a Signal titkosított üzenetküldő szolgáltatás elkezdi támogatni a felhasználónevek használatát, aminek köszönhetően már a telefonszám megadása nélkül is kapcsolatba lehet lépni másokkal az appon keresztül. A már meglévő felhasználók a profil beállításai közt hozhatnak létre egyedi nicknevet, a könnyebb kapcsolatfelvételt a fiókhoz generált QR-kód vagy link segíti majd. A regisztrációhoz természetesen továbbra is szükség lesz egy telefonszám megadására, de a tulajdonoson múlik, hogy azt láthatóvá teszi-e mások előtt.

Emellé további biztonsági beállításokat biztosít majd az alkalmazás, korlátozhatóvá válik például, hogy ki találhatja meg a felhasználót a telefonszáma alapján, így megelőzhetők az ismeretlenektől származó megkeresések. Emellett alapértelmezetten rejtett lesz a telefonszám azok számára, akik még nem mentették el korábban adott számot a mobiljukba.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Mivel a Signal nem biztosít kereshető névjegyzéket, mint az X és az Instagram, ezért a másik fél csak a nicknév birtokában tud majd írni, vagy a megadott QR-kódon vagy linken keresztül juthat el adott felhasználóhoz. Emellett a Signal-felhasználónevek nem működnek bejelentkezési azonosítóként sem.

Az újdonságok egyelőre csak az alkalmazás béta verziójában érhetők el, pár hét múlva válnak használhatóvá szélesebb körben frissítés után az app következő verziójával.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.