:

Szerző: Koi Tamás

2024. február 12. 14:09

Még le sem játszották a Super Bowlt, az AI már behasalta a végeredményt

Nem érdemes - legalábbis egyelőre - sportfogadási tanácsokat kérni a mesterséges intelligenciától, legalábbis ezt bizonyítja az év egyik legnagyobb amerikai sporteseménye.

Magyar idő szerint hétfő éjjel zajlott az év egyik legnagyobb amerikai sporteseménye, a Super Bowl LVIII, mely végül a hosszabbításban, a Kansas City Chiefs 25-22 -es győzelmével zárult a San Francisco 49ers-szel szemben.

Az esemény rendszerint már hetekkel korábban lázba hozza az amerikaiakat, a végeredményel kapcsolatos tippelgetésbe pedig most először a mesterséges intelligencia is bekapcsolódott.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Egyelőre azonban bármekkora irgalmatlan tudásbázisból is dolgozik, nem érdemes sportfogadási tippeket építeni az AI válaszaira, az erről szóló reddit-threadek szerint ugyanis mind a Google-féle Gemini, mind a Microsoft Copilotja úgy vélte a hétvégén, hogy a döntőt már napokkal ezelőtt lejátszották, ráadásul

a Google chatbotja szerint a 49ers nyert 34-28 -ra, míg a Microsoft Copilot határozottan állította, hogy a Chefs húzta be a kupát 24-21 -es győzelme alapján.

Hogy a helyzet még abszurdabb legyen, a Gemini még számos - értelemszerűen teljesen kamu - statisztikát is közölt a meccsről, ami újabb értelmet ad annak az örök intelemnek, hogy semmit nem szabad készpénznek venni, amit a mesterséges intelligencia egy feltett kérdésre válaszol.

screenshot_2024-02-12_at_13.29.37

Most, hogy a Super Bowl idén tényleg lement, próbáltam kiszedni én is a Copilotból az eredményt, de a Microsoft több webes forrásból dolgozó mesterséges intelligenciája a konkrét kérdést követően sem volt hajlandó elárulni annál többet, hogy a Chiefs győzött.

Via Techchrunch.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.