:

Szerző: Koi Tamás

2024. január 30. 14:04

Sikeresen beültette a Neuralink az első chipet az emberi agyba

A hétvégén sikeresen végrehajtotta az első emberi agyimplantáció-beültetést Elon Musk biotechnológiai cége, a Neuralink.

A hétvégén megkapta az első önkéntes páciens a Neuralink agyi implantációját, ezzel Elon Musk biotechnológiai cége az állatkísérleteket követően történelmet írt azzal, hogy sikeresen hajtott végre beültetést emberen.

A kezelésről elsőként természetesen maga Musk tájékoztatta a nagyközönséget az X-en, melyben sok részletet nem árult el a procedúráról azon kívül, hogy a páciens jól van és pillanatnyilag lábadozik a műtét után.

neuralink_bci

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A Neuralink tavaly szeptemberben kapott engedélyt az emberi pácienseken történő beültetésekre, melyeket egyébként robot végez. Az agy mozgásközpontjába ültetett agy-számítógép interfész chip (angolul brain-computer interface, azaz BCI) első körben azt tenné lehetővé, hogy a beültetés segítségével a páciensek pusztán a gondolatukkal tudjanak egérkurzort mozgatni vagy billentyűzet nélkül gépelni.

Talán nem véletlen, hogy a Neuralink első termékét Musk Telepathy-nak keresztelte.

 

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.