:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. december 12. 13:18

Nem lesz olcsó a Google Fiber 20 gigabites internete

Fény derült a szupergyors internet árára, ami természetesen csak korlátozottan lesz elérhető az amerikai ügyfelek körében is.

Az Alphabet saját internetszolgáltatója, a Fiber jövő év elején elérhetővé teszi egyes amerikai városokban a 20 GB/s-os sebességű, Wi-Fi 7 szabványra építő szolgáltatását, amit ugyan már egy hónapja bejelentett a cég, de akkor még nem esett szó a csomag áráról. Mint kiderült, a szinte kihasználhatatlanul gyors szolgáltatásért havi 250 dollárt (kb. nettó 88 ezret) kell kifizetni az ügyfeleknek, és eleinte Kansas városában, Arizonában és Iowában válik elérhetővé.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A szolgáltatást a Google GFiber Labs részlege kínálja, és az utolsó mérföldes infrastruktúra-frissítés részeként telepített új Nokia 25G PON-ok (passzív optikai hálózatok) teszik lehetővé. Az ügyfelek oldalán pedig természetesen a legújabb wifi-szabványt támogató modemre kell frissíteni.

A Google többi ajánlatához hasonlóan a 20 Gbps sebesség szimmetrikus, így az ügyfelek papíron mindkét irányban akár 2,5 GB/s sebességet kapnak, tehát nagyjából egy másodperc alatt tudnak letölteni és feltölteni egy 2,5 GB-os fájlt, ami elképesztően gyors.

A Fiber új szintje négyszer olyan gyors, mint az AT&T Elite 5Gbps optikai kínálata, ami szintén havi 250 dollárba kerül. A Google Fiber problémája azonban soha nem a technológia, inkább a rendelkezésre állás, a cég 5 Gbps és 8 Gbps csomagjai is szintén csak bizonyos régiókban érhetők el.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.