:

Szerző: Koi Tamás

2023. december 8. 13:14

Komoly gyomrost adott az idei Black Friday a kereskedőknek

Az e-kereskedők többségének előzetes várakozásait jóval alulmúló forgalom volt az idei Black Friday időszakban, mutat rá egy felmérés.

Nem mentette meg semmi az e-kereskedelmi szektor idei novemberi akciós időszakát, mely magába foglalta a Black Friday/Week/November stb. promóciókat, a piaci szereplők többsége visszaeső forgalomról számolt be erre az időszakra - derül ki az Olcsóbbat.hu felméréséből.

Konkrétabban a teljes megkérdezett kör 45 százaléka szervezett akciót erre az időszakra, és az akciózók több mint kétharmada (69%) számolt be arról, hogy a fekete péntek forgalma alulmúlta előzetes várakozásaikat.

A beszámolók 46 százaléka jelzett a tavalyinál kisebb forgalmat, ami azt jelenti, hogy nem csupán az infláció mértékével, hanem azt meghaladó mértékben csökkent reálértékben az online kereskedők árbevétele.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A karácsonyi szezont illetően sincsenek túl rózsás elvárásaik a kereskedőknek, az ebben az időszakban fókuszba kerülő termékeket forgalmazó webáruházak 41 százaléka a tavalyi szezonhoz képest alacsonyabb forgalmat vár – 22 százalékuk szerint a visszaesés meghaladja a 20 százalékot is.

Hogy a Black Friday idén mennyire nem aratott zajos sikert, azt remekül szemlélteti, hogy a magyarországi e-kereskedelmi piac legnagyobb szereplője, az eMAG eddigi szokásától eltérően azóta is mélyen hallgat arról, hogy a november 17-én tartott akciós nap forgalma hogyan alakult (a cég előzetesen stagnáló, nagyjából 10,5 milliárd forintos árbevételre számított az akciós napon).

Az eMAG ezzel szemben a honi piacán rekordot döntött. Romániában a kereskedő november 10-i Black Friday forgalma elérte a 730 millió lejt (átszámítva kb. 55,4 milliárd forint), túlszárnyalva a 680 millió lejes előzetes várakozást.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról