:

Szerző: Koi Tamás

2023. december 6. 13:23

Kamionokról vonatokra és hajókra vált Európában az Amazon

Az Amazon a világ első számú e-kereskedőjeként az egyik legnagyobb logisztikai guru is egyben - a cég az európai szállítmányozásban egyre nagyobb arányban támaszkodik a vasútra és a folyami, vízi közlekedésre.

Az évnek ez az időszaka rendszerint a csomaglogisztika maximumra járatásáról szól világszerte, így Európában is, ahol a legnagyobb kereskedők, e-kereskedők különböző újításokkal próbálják a több milliárdnyi csomag célba juttatását hatékonyabbá tenni.

A világ legnagyobb e-kereskedője, az Amazon most bejelentette, hogy a hatékonyabb csomagmozgatás érdekében Európában 100 vasútvonalon és 300 tengeri útvonalon bízza meg szállítmányozási partnereit a csomagok célba juttatásával, ami a 2022-es állapothoz képest 50%-os bővülést jelent.

02:15
 

Amazon’s sea and rail logistics in Europe

Még több videó

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Egy tipikus csomag útja egyébként többnyire az Amazon valamelyik logisztikai központjában kezdődik, ahol először kamionokba kerülnek, majd magát a nyerges szerelvényt emelik vasúti kocsikra vagy hajókra a terminálokon vagy kikötőkben, majd a célállomáson immár helyi sofőrök szállítják tovább az árut a célig.

A cég szerint ezzel egyébként meglepően sok idő nyerhető, emellett nem elhanyagolható tény, hogy a közúti és vasúti/vízi fuvarozás kombinálásával a szállítmányozási tevékenység károsanyag-kibocsátása is leszorítható.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról