:

Szerző: Koi Tamás

2023. október 31. 14:12

A magyar után a spanyol Vodafone-t is eladták

Kivonul Spanyolországból a brit Vodafone Csoport, ezzel a cég rövid időn belül a második EU-s piacán kapitulál.

Magyarország után Spanyolországból is kivonul a Vodafone Csoport, miután sikerült a héten megegyezni a spanyol operáció kérőjével, a Zegona Communications nevű befektetői csoporttal. A tranzakció értéke ötmilliárd euró, vagyis csaknem háromszorosa a Vodafone magyarországi divíziójának eladásánál idén év elején megállapított záróértéknek.

vf_espana

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A Zegona és a Vodafone Csoport bennfentes információk szerint szeptemberben kezdték a tárgyalásokat, de már hosszú ideje terjedt pletykaszinten, hogy a spanyol leány eladósorba kerülhet, de nem egyedüliként: a potenciális befektetők (elsősorban a francia milliárdos, Xavier Niel tulajdonában lévő Iliad) ekkor ugyanis már többször próbálta megszerezni a Vodafone olaszországi leányvállalatát.

A spanyol üzlet nyélbe ütését követően a megállapodás szerint évente 110 millió euró értékben nyújt majd a Vodafone Csoport különböző rendszerüzemeltetési és adminisztrációs szolgáltatásokat a vevőnek, mely további tíz évig használhatja a Vodafone márkanevet a spanyol piacon.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.