:

Szerző: Koi Tamás

2023. október 11. 10:59

Új névvel készül a PC-k új generációjára a Qualcomm

2024-ben új korszak kezdődik a PC-történelemben, legalábbis a Qualcomm számításai szerint, mely első alkalommal méretteti majd meg magát komolyabban a szegmensben.

Az x86-os korszak dominanciája továbbra is óriási a PC-k mezőnyében, az Apple után ugyanakkor immár a második, okostelefon-piacon edzett gyártó is feni a fogát egy jókora tortaszeletre a szárnyait bontogató ARM-alapú megoldások szegmensében.

Az amerikai cég, mely Snapdragon processzoraival az elmúlt évtizedben letarolta az okostelefonok piacát, jövőre készül el első, nagy teljesítményű, kifejezetten PC-kbe szánt ARM-alapú processzorával, melyet korábban csak Snapdragon 8cx néven emlegetett a cég.

snapdragon_x

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A gyártó most bejelentette új márkastratégiáját, mely alapján a jövőben megjelenő összes PC-s megoldás a Snapdragon X márkanéven, megújult logóval és a különböző teljesítményfokozatoknak megfelelő jelöléssel kerül majd forgalomba.

Az új processzorok képességeit illetően továbbra is meglehetősen kevés konkrétum áll rendelkezésre, annyi mindenesetre biztos, hogy az egységek a Nuvia felvásárlásával a Qualcommhoz került Oryon magját használják majd, emellett egy minden eddiginél nagyobb teljesítményű Hexagon Tensor NPU kerülhet a rendszerprocesszorba a Qualcomm leggyorsabb Adreno GPU-ja mellé.

Az új platformról az október 24-én kezdődő Snapdragon Summiton árul majd el további részleteket a gyártó.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.