:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 4. 11:46

28 éves Windows-programot búcsúztat a Microsoft

A Microsoft Word, vagy a Notepad programokat ajánlja a cég az 1995 óta terelgetett WordPad helyett, amit közel három évtizeddel bemutatása után nyugdíjazni készül, többé nem lesz a Windows alapprogramja.

A Microsoft a jövőben nem fogja asztali operációs rendszeréhez mellékelni a WordPad szövegszerkesztőt, ami ugyan az utóbbi években kapott pár apróbb frissítést, de jelentősebben nem változott a funkcionalitása, miközben jócskán elhaladtak mellette fejlettségben az egyéb alternatív szoftverek. Az 1995-ben bemutatkozott alapprogram megjelenése óta az asztali rendszer minden kiadásában elérhető volt, és bár történelmi jelentősége nem megkérdőjelezhető, mára  igencsak elavulttá vált.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A szerkesztő azok számára jelentett ingyenes és egyszerű megoldást, akik egy könnyen kezelhető, formázott szöveges formátumokat kezelő programot szerettek volna segítségül hívni a mindennapokban a .DOC, .RTF és más népszerű fájlformátumokkal való dolgozáshoz, illetve előnyeként lehetett említeni, hogy képes megbirkózni a Word állományok írásával és olvasásával.

Idővel azonban egyre többek számára váltak elérhetővé a különféle felhős szerkesztőprogramok, akár az Office webalkalmazáson keresztül. Az internetkapcsolatot nem igénylő, eszközre telepített szoftverek mezőnyében pedig sorra bukkantak fel a nyílt forráskódú programcsomagok, mint például a LibreOffice.  

A cég megjegyzi, hogy a Microsoft Word és a Notepad (Jegyzettömb) továbbra is él és virul, a WordPad helyett azokat lehet használni, bár előbbi fizetős program.

wordpad

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.