:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 29. 12:33

Már 100 évre is foglalhatók a WordPress domainjai

Körülbelül nettó 13,5 millió forintért biztosíthatják be magukat a legelszántabbak.

A tartalomkezelő rendszeréről ismert, tárhelyszolgáltatást is nyújtó Wordpress bevezette kínálatába a 100 évre szóló domainregisztrációs lehetőséget, amivel a hivatalos kommunikáció szerint egyszerűsíteni szeretné a megújítások folyamatát, miközben hosszútávra szóló biztonságérzetet kínálna ügyfeleinek.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az ilyen mértékű elköteleződés sokszorosan meghaladja az üzemeltetők számára optimálisnak tűnő időtartamot, főleg annak fényében, hogy mennyit változhat a web 100 év alatt, és egyrészt arra sincs garancia, hogy a jelenleg 20 éves Wordpress egy évszázad múlva működni fog, vagy az éppen használt technológiák nem számítanak elavultnak. A CMS rendszer a jelenleg 28 éves PHP-ra épül, ami még mindig a hetedik leggyakrabban használt programozási nyelv, a nyílt forráskódú MySQL relációs adatbázist pedig a 46 éve alapított Oracle irányítja.  

A cég mindenesetre azt reméli, hogy sikerülhet bevonzani azokat az új ügyfeleket, akik szeretnék „bebiztosítani a digitális jelenlétük és vállalkozásuk jövőjét.” A platform nem csak a szervezeteket, de a családokat is célozza, akik elsősorban olyan digitális javaikat őrizhetik a felhőben, mint a fényképek és videók. 

Egyéni felhasználók esetében a 100 éves csomag ára azonban 38 ezer dollár (kb. nettó 13,5 millió forint), ami a domain lefoglalásán túl fedezi a teljes üzemeltetési költséget, a többszöri és rendszeres biztonsági mentéseket és a 24 órán keresztül elérhető támogatást.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.