:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 9. 13:40

Hosszú évek után a mobilos Gmail is tud fordítani

Régi adósságot törleszt a keresőóriás.

Tovább terjeszti nyelvi eszköztárát a Google, végre érkezik az automatikus fordítás képessége a mobilos Gmail levelezőbe is, miután erre évek óta adott a lehetőség a webes felületen. Ahogyan a Translate többi inkarnációjánál, itt is automatikusan felismeri a szöveg eredeti nyelvét az algoritmus és az általunk kiválasztott nyelvre fordítja azt, így a későbbiekben nem kell ahhoz a fapados megoldáshoz nyúlni, hogy a szöveget kimásolva azt beillesszük mondjuk a Google Fordítóba. A funkció 100 nyelvvel kompatibilis, akár csak az asztali verzióban.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Amennyiben a levelező az ujj szöveg felé való húzására nem ajánlja fel automatikusan a fordítás lehetőségét, a három ponttal jelzett beállítások menüből kérhető az e-mail kézi fordítása, illetve a felhasználó megadhatja nyelvi preferenciáit is a jövőre vonatkozóan.

Az újítás fokozatosan válik használhatóvá, a Google tájékoztatása szerint a következő két hétben, addig is érdemes frissíteni az alkalmazást.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról