:

Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 7. 10:13

Szebb lett Full HD-ban a YouTube - annak, aki fizet érte

Immár a böngészős YouTube-on keresztül is élvezhetik a fizetős felhasználók az 1080p-nél jobb képminőséget nyújtó "1080p enhanced" szintet.

Úgy javítja videóinak minőségét a YouTube, hogy közben nem feltétlenül kell az erőforrás, illetve elsősorban sávszélességzabáló 4K felbontásra váltaniuk a felhasználóknak az "1080p enhanced" (magyarul Továbbfejlesztett bitsebesség) képminiőségi szint bevezetésével, melyet az iOS-es mobilapplikáció (Androidon ez a funkció még nem érhető el) felületén egy ideje már elérhettek a felhasználók, mostantól azonban már a böngészős felületen is ki lehet választani.

youtube_premium_enhanced

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A kizárólag a fizetős ügyfelek számára elérhető új 1080p képi mód valójában egy megnövelt bitrátájú, ám továbbra is 1080p felbontású stream, mely minőségét tekintve valahol a standard 1080p és a 4K-s streamek között helyezkedik el.

A prémium minőségű Full HD stream belengetése előtt pletykaszinten terjedni kezdett, hogy a YouTube csak a Premium-előfizetőknek teszi a jövőben elérhetővé a 4K-s felbontás választási lehetőséget, ezek a pletykák azonban végül nem bizonyultak helytállónak, jóllehet a fizetős ügyfelek számára elérhető felbontásokhoz a fentiek alapján mégis hozzányúlt a szolgáltató, mely a Premium ügyfeleknek a jobb 1080p streaming mellett továbbra is reklámmentességet, a videók mentési lehetőségét és háttérben futását (mobilplatformon) kínál.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.