:

Szerző: Koi Tamás

2023. július 18. 13:02

Vezércsere jön a Yettelnél

Valamivel több mint két és fél évvel a kinevezését követően távozik a Yettel Magyarország éléről Peter Gazik, aki a cégcsoporton belül folytatja tovább a munkáját. Helyét a PPF csoport pénzügyi üzletágának egyik veteránja veszi majd át.

Vezérigazgatót cserél a Yettel Magyarország szeptemberben - Peter Gazikot, aki a Yettel, illetve a jogelőd Telenor Magyarország egyik legsokoldalúbb korábbi vezérigazgatóját, a többek között saját étteremlánccal rendelkező vegán-forradalmárt, Jan Hanust váltotta, ezúttal egy cseh szakember, Igor Prerovsky váltja.

A szeptembertől Magyarországra érkező új vezető szakmai múltja sem kevésbé változatos elődjeihez képest, így a ma kiadott sajtóközlemény szerint Prerovsky azt követően tér vissza a PPF-hez, hogy négy évig az Európa és a Közel-Kelet régióban a digitális vállalkozásépítésben és -fejlesztésben vezető szerepet betöltő Creative Dock Groupnál fintech területen vezetett pénzügyi és telekommunikációs projekteket.

igor_prerovsky

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A menedzser előtte - 2006 és 2019 között - a Home Creditnél, a PPF Group globális lakossági pénzügyi üzletágánál dolgozott vezető pozíciókban, és irányította a Home Credit egyesült államokbeli, vietnami és kínai szervezeteit. A Yettel Magyarország vezérigazgatójává való kinevezéssel Igor egyben visszatér a távközlési üzletágba is, mivel 2000 és 2006 között az Oskar Mobile (ma Vodafone Csehország) márkastratégiáért és kommunikációért felelős alelnökeként dolgozott.

Peter Gazik média területen folytatja tovább, távozását követően ő lesz az egyik legnézettebb szlovák kereskedelmi tévécsatorna, a TV Markíza vezérigazgatója. A csatorna több más adóval együtt a PPF tulajdonában lévő Central European Media Enterpriseshez tartozik.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.