:

Szerző: Koi Tamás

2023. július 7. 13:21

Így nézett volna ki az Apple-lemezjátszó

Jony Ive, az Apple ikonikus termékeinek dizájnjáért felelős egykori vezető 2019 óta saját projektjeivel múlatja idejét. Dizájncége, a LoveFrom most először működött közre egy konkrét hardver külsejének megalkotásában.

Ha van cég, ami igazán tevékenyen hozzájárult a CD-korszak halálához, az az Apple, míg a CD ezt megelőzően a mostanában reneszánszát élő bakelitre mért csaknem megsemmisítő csapást. Ezzel együtt aligha a bűntudat vezérelte Jony Ive-ot akkor, mikor megegyezett a brit Linn-nel arról, hogy a legendás Sondek LP12 lemezjátszó megjelenésének ötvenedik évfordulójára kiadott Sondek LP12-50 -et megtervezze.

linn_sondtek_lp12_50

Az igazán tehetős audiofil bakelitrajongók már előre fenhetik a fogukat a jubileumi lemezjátszóra, mely idén augusztus és jövő március között mindössze 250 példányban készül majd, és 60 ezer dollárt, azaz napi árfolyamon számítva nagyjából 

21.372.000 forintot


kell leszurkolni érte. 

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az új kiadás le se tagadhatná Ive keze munkáját, aki elárulta (ha ez nem lenne nyilvánvaló), hogy az első generációs, 1973-ban megjelent előd dizájnját alapul véve, több ponton finomították és lekerekítették az éleket, a műanyag bekapcsológombot pedig alumíniumra cserélték. A méregdrága lemezjátszó dizájnját egyébként ingyen és bérmentve vállalta Ive cége, a LoveFrom, mely a megalakulása óta nem végzett hasonló munkát, vagyis az Apple hardverek után a Linn Sondek LP12-50 az első hardver, ami Ive-hoz kötődik.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról