:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 20. 13:50

Némíthatók az ismeretlen hívások a WhatsApp-ban

Fontos lépést tett a WhatsApp a spamhívások elleni küzdelemben.

Új fejlesztéssel bővül a Meta üzenetküldője, ami a jövőben hatékonyabban segíthet kiszűrni a spameket, csalásokat, illetve az ismeretlen személyektől érkező kéretlen hívásokat – jelentette be a cég. Az újonnan beépülő szűrő automatikusan elnémítja az ismeretlen számról érkező bejövő hívásokat, már amennyiben a felhasználó engedélyezi az alkalmazás beállításai közt a lehetőséget.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az aktiváláshoz a mobilapp beállításai közt található Adatvédelem almenüben kell kiválasztani a hívásokra vonatkozó almenüt, ahol aktiválható az ismeretlen hívók elnémítására szolgáló kapcsoló. Engedélyezés után nem csak az ismeretlen források hívásai némulnak el, de minden hangjelzés, vagy vizuális értesítés is. A némított hívások a híváslistában továbbra is visszanézhetők lehetőséget adva a visszahívásra, de ezeket egy „elnémított ismeretlen hívó” jelzéssel különbözteti meg az alkalmazás.

A fejlesztést azután építi be a közösségi cég, hogy nemrég a kéretlen hívások mennyiségének megugrását jelezték a felhasználók, ami különösen az indiai felhasználói bázist érinti. A WhatsApp emellett nemrég bevezetett egy gépi tanuláson alapuló szűrőrendszert is, ami a cég bevallása szerint a kéretlen hívások 50 százalékát képes felismerni és blokkolni, ezzel egészül ki a mobilon beállítható újabb némítási lehetőség.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról