:

Szerző: Koi Tamás

2023. június 13. 13:19

Érkezik a fájlmegosztás a Windows 11 androidos környezetébe

Fokozatosan fejleszti a Microsoft a Windows 11 egyik legfigyelemreméltóbb funkcióját, az operációs rendszer alatt működő android-alrendszert.

Régóta várt funkcióval gazdagodhat hamarosan a Windows 11 operációs rendszer androidos környezete: a Windows Subsystem for Android legfrissebb, egyelőre csak tesztelőknek elérhető verziójában megjelent a platformok közti fájlmegosztás lehetősége.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az operációs rendszer integrált androidos környezete, a Windows Subsystem for Android így mostantól lehetővé teszi, hogy az androidos appok a számítógép windowsos felhasználói profil mappáit is elérhessék, így például bármilyen androidos közösségimédia-applikációval feltölthető a megszokott "Dokumentumok" vagy "Képek" mappában tárolt állományok. A fájlok megosztása drag and drop illetve copy-paste műveletekkel egyaránt támogatott. 

A rendszer - legalábbis a tesztverzióban - bizonyos korlátozások mellett működik, elsősorban a fokozott adatbiztonság érdekében. Így például a mappák megosztása ugyan alapértelmezetten támogatott, a bennük lévő fájlokat csak a megfelelő engedélyek alapján láthatják és szerkeszthetik az androidos alkalmazások, emellett bizonyos típusú fájlokat (például a futtatható .exe állományokat) nem lehet megosztani.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.