:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 12. 11:37

Megkapja a GeForce Now az Xbox PC Game Pass egyes játékait

Próbál a versenyhatóságok kedvére tenni a Microsoft.

Sarah Bond, az Xbox alkotói élményért felelős vezetője egy zártkörű médiatájékoztatón jelentette be, hogy a Microsoft a következő hónapok során elérhetővé teszi a PC Game Pass szolgáltatás egyes játékait az Nvidia Geforce Now streaming szolgáltatáson keresztül is. Ezáltal a katalógusban kínált kiválasztott programok az összes támogatott eszközön játszhatóvá válnak, beleértve PC-ket, Mac-eket, Chromebookokat, mobileszközöket és tévéket.

Ugyan a nyitás során nem válik játszhatóvá a Games Pass összes programja, mégis jelentős lépés a felhőalapú gaming piacán, mivel így az előfizetők akár izmosabb konfigurációk, például az RTX 4080 videókártyával ellátott eszközök képességeit is kihasználhatják, ami teljesítményben felülmúlja az Xbox Cloud Gaming lehetőségeit.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A redmondi szoftvercég korábban tíz évre állapodott meg az Nvidiával az Xbox PC-játékok GeForce Now számára történő licencelésére annak érdekében, hogy megnyugtassa a szabályozó hatóságokat az éppen asztalon lévő Activision Blizzard felvásárlás miatt. Az ügylet magában foglalja majd az Activision Blizzard játékhoz való hozzáférést is, amennyiben az akvizíciót jóváhagyják a szabályozó hatóságok.

A brit versenyhatóság, a Competition and Markets Authority (CMA) április végén közölte, hogy nem elégségesek a Microsoft korábbi vállalásai, melyek arra irányultak, hogy a játékkiadó legnépszerűbb franchise-ának számító Call of Duty sorozatot tíz éven keresztül licenceli az összes felhős játékplatform számára, ezért blokkolta a felvásárlást.

A hatóság márciusi állásfoglalása leszögezte, hogy a konzolpiaci erőviszonyokat a fúzió nem borítaná fel, illetve a videojátékok szegmensében nem csökkentené a versenyt, a felhős játékplatformok kapcsán azonban már óvatosabban fogalmaztak, illetve hangsúlyozták, hogy ez a terület további vizsgálatokat igényel. A Microsoftnak komoly adu-ászként addigra már ott volt a kezében, hogy sikerült az Nvidia felhős játékplatformjára vonatkozóan megkötni a szükséges licencszerződéseket, ez azonban nem győzte meg a CMA-t. 

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról