:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 16. 11:53

Lezárhatóvá váltak a WhatsApp csevegései

Privát, jelszóval védett mappában óvhatók a csevegőben folytatott érzékeny beszélgetések.

Immár erősebb védelem alá helyezhetők a WhatsAppban folytatott beszélgetések az új Chat Lock funkció révén, ami nagy hasonlóságot mutat az Apple iCloud rejtett fotók funkciójának működésével. Zárolás után az egyes chatfolyamok csak jelszóval vagy biometrikus azonosítás után lesznek elolvashatók, amiket külön mappába helyezve kezel az alkalmazás. A védett beszélgetésekkel kapcsolatos értesítések nem jelenítik meg a feladó nevét, vagy az üzenet tartalmának részleteit. Az újítást már valamennyi WhatsApp-felhasználó elérheti, és a következő hónapokban újabb funkciókkal bővül.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A WhatsApp már korábban is az adatvédelmet helyezte középpontba az üzenetek végpontig terjedő titkosításával, ami nem jelent megoldást arra a kockázatra, ha egy illetéktelen fél fizikailag hozzáférve az eszközhöz esetleg beleolvashat az üzenetekbe, így a Chat Lock egy extra védelmi réteget jelent azok számára, akik gyakran osztják meg másokkal a készüléküket.

01:17
 

Introducing Chat Lock on WhatsApp

Még több videó

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.