:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. április 14. 10:32

Változik a Print Screen gomb működése

Módosul a képernyőkép mentésére szolgáló gomb.

Hosszú idő után változhat a Print Screen (Prt Scr) billentyű működése a Windows operációs rendszerben, aminek nem feltétlen fog mindenki örülni, bár valóban célszerűbbé válhat a gyakran használt funkció működése. A sokat használt billentyű alapértelmezett viselkedés szerint rögtön a Képmetsző (Snipping Tool) eszközt fogja megnyitni a lenyomása után, ahelyett hogy a képernyőről felvételt készítene, és azt a Vágólapra helyezné. Ez azért kevésbé macerás, mert a vágólapról utána az adott másolatot még külön meg is kell nyitni valamilyen képszerkesztőben, ha azt szeretnénk elmenteni, ráadásul többképernyő esetén mindkét képernyő tartalmát lemásolja.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A cég a Windows 11 legutóbbi bétáiban kezdte el tesztelni a változtatást, amit a közelgő KB5025310 frissítéssel tervez alapértelmezett beállítássá tenni. Ennek nem mindenki fog feltétlen örülni, de a beállítás egyébként visszaállítható lesz a korábbi működésre, sőt, már akár most is átállítható, hogy a Képmetsző aktiválódjon a gomb lenyomásakor, ezt a rendszer beállításaiban a kisegítő lehetőségek billentyűzetre vonatkozó részén lehet megtenni.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.