:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 1. 14:43

Esésérzékelő funkciót kap a Pixel Watch

De nem hívja ki rögtön a mentőket.

Az Apple és a Samsung után a Google is esésérzékelő funkciót kezdett el élesíteni a Pixel Watch órákon, ami az Apple megoldásához hasonlóan mozgásérzékelők és algoritmusok segítségével ismeri fel, ha az okosóra viselője hirtelen elesett. A keresőcég tájékoztatása alapján azonban nem kell majd arra számítani, hogy téves riasztások tömegét generálja a megoldás, ahogy mostanában az megtörtént több Apple Watch esetében is, például téli sportok űzése közben.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Amennyiben a Watch egy esetleges esést, majd utána a mozgás hiányát érzékeli, riasztást ad le a kijelzőn egy üzenettel együtt, ahol a felhasználó még jelezheti, ha jól van, vagy rögtön segítséget is kérhet. Amennyiben semmilyen reakció nem érkezik tőle, egy perc türelmi idő múlva a rendszer felveszi a kapcsolatot a mentőszolgálattal, és automatikusan a helyszínre hívja őket a tartózkodási hely alapján.

A funkció a párosított telefon Watch Companion alkalmazásának „Frissítések” oldalán vagy a Pixel Watch személyes biztonsági alkalmazásában aktiválható.

pixelwatch

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról