:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 1. 13:21

Egyórás időkorlátot állít be a TikTok a 18 éven aluliaknak

Akik persze ha akarják, kikapcsolhatják a limitet.

Hamarosan minden 18 éven aluli személyhez tartozó fióknál alapértelmezett korlátozást kapcsol be a TikTok a következő hetek során, napi egy órányi képernyőidőt engedélyez számukra az applikáción belül. Ez a közösségi szolgáltatás eddigi legerőteljesebb lépése a tizenévesek mobilhasználatának korlátozására, persze hozzá kell tenni: a tizenévesek kikapcsolhatják a beállítást, ha akarják, de az alkalmazás üzemeltetői szerint mégis segíthet abban, hogy egészségesebb kapcsolatot alakítsanak ki az eszközükkel.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Amint a TikTok app használata eléri a 60 percet, a felhasználóknak meg kell adniuk egy jelszót, tehát még egy aktív lépést és döntést kell hozniuk azelőtt, hogy folytatnák  a videók görgetését. Cormac Keenan, a TikTok biztonsági részlegének vezetője szerint a vállalat a Boston Children’s Hospital Digital Wellness Lab kutatóival és más szakértőkkel konzultált a tizenéves felhasználók számára beállítható időkorlát meghatározásakor.

A videós szolgáltatás láthatóan így próbálja csitítani a vádakat, amik az utóbbi években fogalmazódtak meg a fiatalkorúak mentális egészségére gyakorolt káros hatásokkal kapcsolatban. A TikTokra emellett egyre nagyobb nyomás nehezedik nem csak az Egyesült Államokban, de már Európában is nemzetbiztonsági aggodalmak miatt, így több oldalról kell tüzet oltania a kínai applikációnak.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.