:

Szerző: Koi Tamás

2023. február 21. 12:59

Túl erős a fikciós műfajokban az MI

A ChatGPT-hez hasonló, generatív nyelvi modellek alapján szöveget előállító robotok kifejezetten hatékonynak mutatkoznak a rövid történetek, novellák írásában, kiváltképp sci-fi és fantasy területen.

Határozatlan ideig nem fogad be több, külsős szerzőtől származó sci-fi vagy fantasy novellát a műfajok egyik legismertebb amerikai online magazinja, a Clarkesworld. A döntés kapcsán a kiadvány hivatalos Twitter-csatornáján először csak annyi szerepelt, hogy nem kell rakétatudomány ahhoz, hogy valaki rájöjjön az okokra, később ugyanakkor már egyértelművé tette a vezető szerkesztő, Neil Clarke, hogy

jelenleg nem állnak rendelkezésre megfelelő eszközök ahhoz, hogy az MI által írt rövid történeteket megfelelően kiszűrjék.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A Clarkesworld-öt a generatív nyelvi modellt használó rendszerek, így elsősorban a ChatGPT év eleje óta tartó óriási hype-jának köszönhetően az utóbbi hónapokban elárasztották az MI-vel generált spamek, ami a lap leghűségesebb olvasói szerint a műfaj eddigi legnagyobb krízisét jelenti.

A Clarkesworld elsősorban a stabil bevételforrás miatt számított korábban népszerűnek a külsős szerzők számára, a spammerek azonban állítólag mostanra már gyakorlatilag automatikusan és iparági hatékonysággal bombázzák a kiadványt mesterségesen generált sztorikkal.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.