:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 13. 14:31

Fontos fejlesztéssel bővült a Google vizuális keresője

Új funkcióval bővült a Google Lens, amivel vegyíthetővé válik a szöveges és vizuális keresés.

A Google bejelentette, hogy világszerte használhatóvá vált mobileszközökről a „multisearch” funkció, amivel a felhasználók vegyíthetik a képalapú és a szöveges keresést. A keresőcég először tavaly áprilisban beszélt a Google Lensbe épített fejlesztésről, ami a Multitask Unified Model (MUM) nevű MI-n alapul, és képes többféle formátumon keresztül értelmezni a keresések alapjául vett információkat, egyszerre tud dolgozni többek közt szövegekkel, fényképekkel és videókkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Így a netezők a Lens szolgáltatáson belül már szöveges kulcsszavakat is tudnak hozzáadni a pontosabb keresés érdekében a vizuális lekérdezésekhez, ehhez először érdemes megadni az appnak a fotót, majd a „Hozzáadás a kereséshez” opcióval utólag a szöveget.

A cég közleményében több gyakorlati példát is hoz arra, hogy ez mikor lehet hasznos: ha látunk egy mintát valahol egy ruhadarabon, vagy tapétán, befotózhatjuk, és a keresést a „póló” kulcsszóval kiegészítve a neten adott mintás pólókat találhatunk. Vagy befotózhatunk egy bútort, amihez alapesetben hasonló ajánlásokat kapunk a Lenstől, de ez most kibővül annak lehetőségével, hogy megadunk hozzá egy másik kívánt színt, vagy konkrét márkát is.

A következő pár hónap során a keresési mód elérhető lesz webes felületen is.

google_multi

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.