:

Szerző: Koi Tamás

2023. február 1. 13:03

Új androidos médiabox jön a Telekomhoz

Idestova két éve van piacon a Magyar Telekom második generációs IPTV platformjához készült set-top box, melyet a szolgáltató SmartBoxnak hív - az androidos dobozka rövidesen utódot kaphat.

Pár hónapon belül új, az IPTV-s vételt biztosító előfizetői végberendezés, azaz set-top box (médiabox, ahogy tetszik) jelenik meg a Magyar Telekomnál, mely az első generációs androidos SmartBoxokhoz képest továbbfejlesztett processzort és több memóriát tartalmaz, ugyanakkor csak digitális kimenettel rendelkezik majd.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A szolgáltató 2021-ben elsőként vezetett be a magyar piacon olyan, hibrid szolgáltatói megoldást, mely kvázi nyílt operációs rendszert (Android) futtatott, olyan, speciális módosításokkal ellátva, melyeket kifejezetten tévészolgáltatók megrendelésére gyártanak az erre szakosodott cégek.

Az új platform a megjelenése óta folyamatosan kapta a kisebb-nagyobb szoftverfrissítéseket, most pedig megkaphatja az első nagyobb hardverfrissítést is - az új SmartBox nagyobb teljesítményű lesz elődjénél, ami remélhetőleg a felhasználói interfész végre igazán gördülékeny futását eredményezheti majd.

A HWSW Podcast! legutóbbi, Weekly adásában éppen a set-top boxok kerültek terítékre, Sinka Sándor, a Magyar Telekom Tv tribe tech leadje sok érdekességet mondott el a kis fekete dobozkák működésének hátteréről.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.