:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 20. 12:08

Lerohanta a rendőrség az edzőtermet, miután egy Apple Watch félreértette az edző szavait

Nem sokszor fordulhat elő egy boxedzővel, hogy egyszerre 15 rendőr jelenik meg az óráján (és az órája miatt).

Miután a felhasználók szélesebb köre is rávetette magát az ütközésérzékelős segélyhívóval ellátott új iPhone-okra, sorra jöttek a hírek, hogy milyen kellemetlen tévesriasztásokat tud leadni a funkció, ami hívott már segítséget feleslegesen többek közt motoros szánon vagy hullámvasúton ülő személyekhez. Mivel a diszpécserek nem hagyhatnak figyelmen kívül egy hívást sem, az ilyen esetek jelentős erőforrást szívnak el.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hasonlóan érdekes történet, hogy legutóbb egy Apple Watch miatt vonult ki razziázni az ausztráliai rendőrség 15 fegyveressel egy sydney-i edzőteremhez, miután az okosóra leadta a drótot, hogy lövöldözés történik - számolt be róla az NDTV. A mentőautók kíséretében megjelenő hatóságiak a helyszínen egy thaiboxos személyi edzőt találtak, ő volt a tulajdonosa a riasztást leadó Apple Watch-nak, ami véletlen hívta a segélyszolgálatot.

A 34 éves férfi aznap éppen első kliensével edzett, és nem tudta mire vélni a dolgot. Az egyik rendőr arra kérte, hogy ellenőrizze a félretett telefonja híváslistáját, amin az utolsó szám a 112 volt, és mint kiderült, a férfi még hangpostaüzenetben is kapott egy megerősítést a helyi mentőszolgáltattól. A történet lassan összeállt: edzés közben az ütésektől aktiválódhatott a csuklóján a Siri, ami érzékelte, hogy a férfi többször is kiejti a száján, hogy "1-1-2" (Ausztráliában a 112  segélyhívószám), ami a kliensét dicsérő "good shot" mondatokkal együtt vélhetően elegendő okot adott a félreértésre.

asztrália_rendőrség

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról