:

Szerző: Koi Tamás

2023. január 2. 11:48

A Mercedestől igazolt vezető dizájnert a Samsung

A mai modern okostelefonok dizájnja lássuk be, nem sok érdekességet rejt magában, a piacot vezető Samsungnál azonban ettől függetlenül nem akarják elengedni ezt a vonalat sem.

Okostelefont tervezni manapság meglehetősen hálátlan feladat, hiszen mégiscsak egy végletekig funkcionális téglatestről van szó, ahol a játékos, egyedi dizájn körülbelül annyira van jelen, mint a szamurájkardok világában. A piacot vezető Samsung szerint ettől függetlenül lehet még esély a megkülönböztetésre e téren, legalábbis erre utal, hogy a dél-koreai multi elcsábította a Mercedes-Benz kínai leányvállalatának vezető dizájnerét, Hubert H. Lee-t.

s22_ultra

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Lee hivatalosan a Samsung Mobile eXperience Design Team-et vezeti majd, mely a Samsung Galaxy okostelefonok - így köztük az olyan, újító modellek, mint a hajtogatós Galaxy Z sorozat - külalakjáért és felhasználói felületéért felelős. Az új vezető keze nyoma ugyanakkor várhatóan csak a jövőre, netán az idei év második felében érkező termékvonal(ak)on hagyhat legkorábban nyomot, hiszen a vélhetően heteken belül bemutatkozó új Galaxy S-széria tervezése már jóval az új dizájnfőnök érkezése előtt megkezdődött.

Az új tervezőszakember érkezésétől ezzel együtt sem kell drámai változásokat, vagy az okostelefon-formátum teljes megreformálását várni, de a történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy a hasonló szegmensben motorozó cégeknek időről-időre jót tesz egy kis vérfrissítés a termékdizájnt markánsan meghatározó vezetők körében.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.