:

Szerző: Koi Tamás

2022. november 25. 12:50

Rádiójáték készült minden idők egyik legnépszerűbb lopakodós akciójátékának világában

Tom Clancy legendás Splinter Cell sorozata az egyik legerősebb franchise-nak számít a modern, akciódús kém- és SWAT-történetek egyébként nem túl népes táborában - az univerzum eddig hét videojátékot és nyolc regényt termelt ki, most pedig az utolsó, idén megjelent regényből készül egy rádiójáték is.

A rádiójátékok manapság meglehetősen oldschool műfajnak tekinthetők, illetve hát lássuk be, vannak bizonyos témák, amiket nehéz megfogni a rádióban - én már a rádiós fociközvetítést sem nagyon értettem anno, de a Szabó család persze oké, ennyire épületes dialógokhoz és sztorihoz egyáltalán nem kell semmiféle vizualitást társítani.

tom-clancys-splinter-cell-firewall

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A műfajban egyébként legendásan parádés BBC most meglehetősen szokatlan alapot választott ki egy rádiójáték-sorozathoz, az angol közmédia feldolgozta ugyanis egy nyolcrészes rádiójátékban Tom Clancy legújabb regényét, az idén megjelent Splinter Cell: Firewallt. 

Tekintve, hogy a lebilincselő kémsztori mellett azért mégiscsak egy olyan univerzumról van szó, amiben a főhősök folyamatosan rejtőzködnek és lopakodnak, nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy a rádiójáték műfaj maradéktalanul jó választás ehhez a sztorihoz, de ne becsüljük le a BBC profijainak képességeit!

A rádiójáték december 2-án kerül először adásban a BBC Radio 4-es csatornáján, de a BBC Radio saját applikációja, a BBC Sounds segítségével akár hazánkból is streamelhető lesz.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.