Szerző: Koi Tamás

2022. november 7. 14:11

Meggyűlik az amerikaiak baja a WiFi-jelszavakkal

Óriási rizikót vállal az otthoni hálózatában WiFi-hozzáférési pontokat használó átlag amerikai, derül ki egy felmérésből.

A WiFi-hálózatok jelszóvédelme olyan alapvető biztonsági védvonal, mint a zárható kerítés, ami ugyan nem nyújt védelmet minden behatolástól, de azért a legtöbb próbálkozást megakadályozza. Ám ahogy Amerikában a kerítés sem különösebben divat, úgy a WiFi-jelszavak használata sem - mutat rá az AtlasVPN felmérése.

atlas_wifi

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig

Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

A PC Matic által 2500 fős reprezentatív mintán elvégzett kutatás eredményei szerint az átlagfelhasználók 89%-a nem használ WiFi-jelszót az otthoni hálózatánál, ami annyira abszurdan magas számnak tűnik, hogy ezt csak valami számítási vagy kérdésfeltevési hiba okozhatta - például elképzelhető, hogy a 89% nagy része valójában azért nincs tudatában a jelszavaknak, mert az eszközöket WPS segítségével köti össze.

Aki használ WiFi-jelszót, annál sem sokkal jobb a helyzet, már ami a biztonságtudatosságot illeti, a megkérdezettek 37%-a ugyanis az eredetileg beállított jelszóhoz soha nem nyúlt még hozzá, 9% azt se tudja, hogy kell jelszót változtatni, míg 9% a gyári alap jelszavát sem változtatta még meg soha az eszköznek. Szerencsére azért van 23%, aki legalább évente, illetve egy igazán tudatos 22%, aki havonta megváltoztatja a WiFi-jelszavát - állítja a felmérés.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról

részvény

1

Kiszállt az Arm-ból az Intel

2024. augusztus 14. 10:49

A részvénypiaci manőver alapvetően jól illik az átstrukturálási folyamatba.