:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 25. 13:01

A Google is földet dob a Windows 7-re

Nem kap több frissítést a Chrome böngésző a régi rendszer alatt.

Jövő év elején jelenik meg a Chrome utolsó verziója, amely támogatja a Windows 7 és 8.1 rendszereket, utána a keresőcég kíméletlenül mellőzi a két régebbi Windowst. A Chrome 110 a Google támogatási oldala szerint február hetedikén érkezik.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A búcsúnak nagyobb a jelentősége, mint amekkorának elsőre tűnhet: ugyan a 2009-ben kiadott Windows 7 támogatását a Microsoft 2020-ban leállította, az operációs rendszert még mindig rengeteg eszközön használják, tavalyi becslések 100 millió eszközt említenek, egyszerűen levakarhatatlannak tűnik az otthoni számítógépekről.

Ez azt jelenti, hogy frissebb rendszerre való váltás hiányában a felhasználók egy nem támogatott böngészőt fognak használni, ami jelentős biztonsági kockázatot jelent, hiszen a támogatás megszűnése a szükséges biztonsági javítások és tapaszok mellőzését hozza magával. Igaz, a Chrome továbbra is működni fog a 110-es verzió után is a gépeken, de a frissítések hiánya veszélynek teszi ki azokat a netezőket, akik kevésbé tudatosak biztonság terén.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.