:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. július 25. 13:43

Támogatni fogja az érintőtollas szövegbevitelt az androidos Chrome

Leginkább a táblagépek tulajdonosai örülhetnek majd az újításnak.

A Chrome böngészőbe is be fog épülni a Samsung S-Pennel használható, kézírást szöveggé alakító fejlesztése az Android 13 frissítésével – írja a SamMobile egy Samsung-mérnökre hivatkozva, aki a Chromium Gerrit felületén osztott meg több információt az újítással kapcsolatban. Eddig annyit tudni, hogy a beviteli mód a szerkeszthető, nem jelszóbevitelre használható szövegmezőkben válik használhatóvá a Google Chrome böngészőben, valamint Android WebView elemekben, amiből leginkább az operációs rendszert futtató táblagépek felhasználói profitálhatnak majd, hiszen az okostelefonok nagy részéhez nem jár stylus.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az S-Pent támogató Samsung készülékek tulajdonosai már használhatják a funkciót az Android 13 elérhető bétáiban a Samsung Keyboard virtuális billentyűzetbe épült, házon belül fejlesztett DirectWriting szolgáltatáson keresztül, amivel megvalósul a kézzel bevitt információ szöveggé alakítása Chromiumban. Az érintett eszközök köre eddig szűkös: S-Pen támogatással többek közt a Samsung Galaxy Tab S8 sorozat, a Galaxy Z Fold okostelefonok rendelkeznek. A többi androidos eszköz az új platformszintű Stylus Writing API-készletekre támaszkodhat majd, amiket az Android 13-mal vezet be a Google, és a Gboard és más szövegbeviteli-alkalmazások frissítésével válnak használhatóvá.

A Google az utóbbi időben nagy figyelmet fordított arra, hogy saját alkalmazásait mind jobban nagyképernyős eszközökre optimalizálja, a grafikus felületek terén elért eredmények után a beviteli módok fejlesztése újabb fontos lépcsőfok lehet, és egyben megnyitja az utat afelé, hogy a ChromeOS platformszinten támogassa majd a kézírás szöveggé alakítását.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.