:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 12. 14:14

Már nem az Apple a világ legértékesebb cége

A szaúdi állami olajóriás két év után visszaszerezte helyét a cupertinóiaktól.

Már nem az Apple számít a világ legértékesebb tőzsdén jegyzett vállalatának, a szaúd-arábiai állami kőolaj- és földgázipari vállalat, a Saudi Aramco vette át a cupertinóiak eddigi vezető helyét. Az Aramco piaci értéke szerdán valamennyivel 2,43 ezermilliárd dollár alatt volt a FactSet szerint.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en

4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en 4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

Az Apple részvényeinek értéke több mint öt százalékot esett a szerdai kereskedés során az Egyesült Államokban, a cég értéke jelenleg 2,37 ezermilliárd dollár. A helycsere mögött az húzódik, hogy az energiaipari részvények növekednek, miközben a technológiai részvények iránti kereslet egyre csökken a gazdasági helyzet miatt. Az Apple részvényeinek értéke közel 20%-ot esett a január negyedikei 182,94 dolláros csúcs óta.

A fejlemény így szimbolikus is, mivel megmutatja, hogyan befolyásolják a piacot az emelkedő kamatok, az infláció és az ellátási lánc problémái. Az Aramco részvényei 2022-ben eddig több mint 27%-ot emelkedtek. Márciusban az olajóriás arról számolt be, hogy a tavalyi egész éves nyeresége megduplázódott a megugró olajárak miatt.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról