:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 11. 14:46

A Meta megtiltja mások lakcímének megosztását

A Meta megszünteti a nyilvánosan elérhető magánlakcímekre vonatkozó kivételt.

A Meta a működése felett őrködő Ellenőrző Bizottság (Oversight Board) javaslatára változást eszközöl a Facebook és az Instagram szabályzatában: a jövőben a nyilvánosan elérhető magánlakcímek megosztása se lesz engedélyezett a cég közösségi felületein, ami az év végétől lép érvénybe.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az eddigi szabályok szerint a felhasználók abban az esetben oszthatták meg egy másik személy otthonának címét, ha azt legalább már öt másik forrás nyilvánosságra hozta, vagy elérhető valamilyen nyilvános adatbázisban. A cég elsősorban doxxolásokkal (amikor valaki zaklatási céllal, vagy más ártó szándékkal teszi közzé egy adott személy személyes adatait) kapcsolatos aggodalmak miatt kért iránymutatást a bizottságtól, ami több javaslatot is megfogalmazott.

Emellett módosulnak a felhasználók otthonait kívülről ábrázoló fotók megosztására vonatkozó előírások is. Amennyiben adott felvételen látható épület fontos eleme valamilyen közérdekű információnak, hírnek, úgy nem lesz tilos a megosztása. A későbbiekben nem tiltják a magas rangú tisztviselők lakhelyét ábrázoló felvételek megosztását sem.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.