:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 6. 12:30

Tényleg jöhet a szerkesztés gomb a Twitterre

Mint kiderült, a Twitter tavaly óta dolgozik a régóta kért szerkesztési lehetőségen, de azt még nem tudni, hogy mikor és kik használhatják.

A hét egyik meglepő híre, hogy Elon Musk bevásárolta magát a Twitterbe és 9,2 százaléknyi részt szerzett magának a közösségi szolgáltatást üzemeltető cégben. Az alkalmon kapva rögtön meg is szavaztatta követői körében, hogy szeretnének-e szerkesztés gombot a platformra, amire több mint négymillióan válaszoltak igennel.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Mint kiderült, a Twitter egyébként is tervezi a dolgot: a cég kedden bejelentette, hogy már tavaly óta dolgozik a funkción, hozzátéve, hogy a bejelentés apropója nem az Elon Musk által kiírt szavazás. A fejlesztést a fizetős Twitter Blue szolgáltatáson belül kezdik el tesztelni a következő hónapok során. A platform szóvivője egyelőre annyit tudott mondani, hogy nem tudni mikor lesz használható a szerkesztési lehetőség, ha egyáltalán mindenki számára az lesz, és nem csak egy szűk körben vezetik be.

A Twitter felhasználóinak jelentős része egyébként már régóta éhezik a szerkesztési lehetőségre, köztük Kim Kardashian, Ice T, Katy Perry és még a McDonalds céges fiókja is, és Jay Sullivan termékigazgató elmondása szerint a felhasználók által legtöbbször kért funkció. A szakértők szerint viszont egy ilyen módosítás megváltoztathatja a Twitter alapvető természetét és a megfelelő korlátok nélkül visszaélésekre adhat lehetőséget.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.