:

Szerző: Koi Tamás

2022. március 1. 14:16

Kibertámadás miatt tart kényszer-üzemszünetet a Toyota

Kénytelen volt egy napra leállítani japán gyártóüzemeit a világ legnagyobb autógyártójának számító Toyota, miután az egyik kulcsbeszállító kibertámadás áldozatává vált.

Egynapos üzemszünetet követően szerdán újraindulhat a munka a Toyota 14, Japánban található gyáregységében, miután sikerült tisztázni, hogy az egyik beszállítópartnert a hétvégén ért kibertámadás milyen hatással lehet a világ legnagyobb autógyártójára. 

toyota_factory
fotó: bloomberg

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az esetben érintett partner, a műanyag alkatrészeket és bizonyos elektronikai berendezéseket szállító Kojima Industries egy szombat éjszaka felfedezett, a fájlszervereit érintő rendszerhiba helyreállítási művelete során detektált vírustámadásról tájékoztatta a Toyotát, ám hogy a támadás pontosan honnan érkezhetett, és mi lehetett a motivációja, arról nem tájékoztatták a nyilvánosságot az érintettek.

A Toyota és a Kojima közti, ellátást biztosító backup hálózat beüzemelését követően, holnap újraindul a gyártás az összes érintett japán üzemben, mind a 28 leállított gyártósoron. Az egynapos leállásnak köszönhetően mintegy 13 ezer autót nem tudott legyártani a vállalat.

 

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról